Lavenergihus

Hvad kendetegner et passiv hus / lavenergihus – fremtidens bolig

Et passivhus udmærker sig ved at have et utrolig lunt og behageligt indeklima. Samtidigt har det et meget lavt energiforbrug. Et passivhus er derfor godt for både forbrugeren, miljøet og økonomien.

Konceptet for passivhuse er at bygge en bolig, der kan holde på varmen og udnytte den varme, der kommer fra solen, personer samt apparater i huset, også kaldet passiv opvarmning.

Ved at bygge efter dette koncept, og dertil lægge de bedste byggefysiske principper, opnås en bygning, der er lun, behagelig og sund at opholde sig i.

Passivhuse skal helst have store vinduesarealer mod syd. Samtidig bør der ikke være for meget der skygger – her tænkes på træer og andre bygninger. Det gælder om at få så meget solvarme ind i huset som muligt.

Det er mest optimalt at bygge passivhuse mellem 40° og 60° nordlig bredde, da det er her der er den optimale lystilgang. Danmark ligger mellem 55° og 57° nordlig bredde, hvilket er optimale forhold ifølge passivhus kriterierne.

Samtidig er det en stor fordel, at et passivhus bliver bygget med en så enkel bygningskrop som muligt, dette er for at få så lidt ydervæg, i forhold til husets grundareal som muligt.

Passivhus krav:

Top